Via de Soca naar Postojna
29 juni 2019 - Postojna, Slovenië
Vanaf Bohinj zijn we met de auto op de trein richting Soca gegaan. Nooit mee gemaakt zoiets maar het zou ons; en een hoop tijd besparen en het scheen een erg mooie rit te zijn door de bergen. Dit alles was niet gelogen, het was super mooi dwars door de bergen heen! Soms wel wat creapy omdat je ook door lange donkere tunnels dwars door een berg heen gaat waarbij je echt helemaal niks ziet en je auto schud heen en weer op de trein. Roas vond het de eerste 10 minuten helemaal niks, zonder dat we wat konden doen liet hij hard van zich horen dat arme ventje. Moest die weer iets geks ondergaan hoor van zn ouders. Maar goed, hij werd gelukkig ook weer rustig daarna waardoor wij weer van de omgeving konden genieten. Na 45 minuten reden we de trein weer af richting de soca rivier. Langs de weg aan de rivier hebben we gegeten wat super mooi was! Wat een blauw groen water! Dan mogen we 6 maanden gereisd hebben maar nog Nooit gezien nog deze kleuren! Heel mooi. We zijn door gereden naar een bepaalde kloof wat net een sprookje was qua watervallen en kleuren. Heel mooi! Vervolgens zijn we doorgereden naar ons appartement in Postojna. We zijn hier gekomen om een van de grootste grotten te bezoeken van de wereld. Echter hebben we bij het boeken en bedenken van sommige dingen nog nagedacht met een backpackershoofd. Totaal niet over nagedacht dat het op zich best een risico is om met een baby van 5 maanden een grot in te gaan voor een tour waar het ook nog is 10 graden is. Maar goed na wikken en wegen toch besloten ervoor te gaan met Roas in z’n vertrouwde draagzak met 5 lagen kleding aan. Hij zou als het goed is goed moeten uitkomen met zn voeding en zn slaap. Echter horen we bij de balie dat de tour pas over 45 min start.. oeps, daar heb je natuurlijk geen invloed op. Maar goed we houden de hoop. De tour startte met een treintje door de grotten. Roas is moe en zet het op het krijsen, daar wordt ons geduld als ouders getest en daar leren we ook direct dat het echt wel andere koek is om te reizen met een baby. Maar goed, ik heb vertrouwen dat hij ook nu weer zoals altijd na max 10 min slaapt. Warr z’n geduld is iets minder en die wil net de grot met hem uitlopen om terug te gaan als de vrouw zegt; we vertrekken, no way back now. Ik heb vertrouwen dat Roas slaapt zodra de trein gaat rijden en juich dus eigenlijk ook dat warr niet meer eruit kan lopen. Gelukkig krijg ik gelijk en slaapt hij direct bij het rijden van de trein. Aan het begin verteld onze tourguide dat alles totaal 1,5 uur duurt.. oeps daar ging onze planning waarin we rekening hebben gehouden met een uur. Maar goed, we zien het wel, voorlopig ligt hij lief te slapen en geniet hij van de koelte. Super indrukwekkend die grotten! 20,5 km alleen maar druipstenen en bijzondere natuur, bizar hoe zoiets ontstaat, is mij een raadsel maar goed dat zijn wel meer natuurverschijnselen voor mij. En we hebben geluk hoor! Precies op het einde van de tour wordt Roas pas wakker 😁 alsof die wist dat huilen even niet uit zou komen in een mega grote grot met echo! Na de grot hebben we nog een bijzonder kasteel bezocht aan het einde van de middag. Terug in ons appartement koken we voor onszelf en daar zitten we dan.. met z’n 2en op een houten kist in de gang 😂 met ons bordje op schoot. We hebben een slaapkamer en gedeelde badkamer en keuken. De slaapkamer heeft een eettafeltje met stoelen maar omdat Roas ligt te slapen kunnen we hier niet echt gebruik van maken. Achteraf begrijp ik ook niet waarom ik het heb geboekt.. opnieuw m’n backpack mentaliteit denk ik of er was misschien niks anders meer. Maar goed zo leren we elke dag iets meer over reizen met een kind voordat we grote en verre reizen gaan maken met z’n drieën!
Andre:29 juni 2019Jullie volgen weer ons rondje!!postojna heeft inderdaad een prachtige grot! Wij hebben daar ook vreemde dieren en blinde vissen gezien ,hij is behoorlijk groot, goede keuze geweest!!vlakbij vind je ook de beroemde lipizaner paarden, geniet van je vakantie!!Groetjes van andre en Anita