Mexico part 1
28 februari 2023 - Cozumel, Mexico
Lieve lezers!
Daar zijn we weer! Op weg met de backpack, dit keer niet met 2 of met 3 maar met zijn vieren! Wat hebben we hier lang naar uitgekeken. Ook met spanning over hoe het zal gaan maar ook zeker met heel veel voorpret.
Voor mezelf maar ook voor degene die het leuk vinden ga ik weer starten met schrijven. Dat hoop ik althans goed vol te kunnen houden de rest van de drie weken. We zitten inmiddels op dag 4 en hebben een prachtige bruiloft achter de rug van onze lieve vrienden op een van de mooiste plekken op aarde! Dit was echt een once of a lifetime.
De eerste dagen qua reizen waren intens en het ging in ups & downs. De eerste uitdaging was de vlucht. De eerste 1,5 uur van de vlucht dacht ik eigenlijk waar zijn we aan begonnen. Je leest overal tips voor wat je met de kids kan doen in het vliegtuig en dus waren we goed voorbereid. Een shitlood of bagage met cadeautjes voor de kinderen, speelgoed, puzzels, boekjes, stiften, van alles. Met Roas in het vliegtuig ging alles super goed! Hij deed dit super knap en had er alleen maar zin in! Dat was echt genieten. Hoe chill hij erbij zat met z’n koptelefoon. Ik hoop dat hij het backpackersbloed voelt stromen en later de wereld over reist ❤️. Onze lieve kleine Dax, we dachten al wel dat dat pittig ging worden maar de eerste 1,5 uur dacht ik, hoe gaan we dit doorkomen. De 3 cadeautjes die ik voor hem had meegenomen waren al uitgepakt en binnen 5 minuten mee uitgespeeld. Meneer was moe, wilde bewegen en rennen en zette het dus al snel op het krijsen. Een vliegtuig bedje zorgde voor meer krijsen dus die was al snel opgeborgen. Voor ons even aanpoten en lief kijken naar de de mensen om je heen. Ik moet zeggen, de mensen om me heen toen ik Dax in de draagzak in slaap aan het wiegen was, waren alleen maar vriendelijk en veel knipoogde van herkenning en dat ze weten hoe het is. Wel fijn is dat. En het huilen lijkt altijd heel lang maar valt echt wel mee. Met een kleine tien minuten huilen lag meneer te slapen voor 30 min. Niet lang genoeg maar wel even wat opgeladen zodat hij iets beter de rest van de vlucht doorkwam. En dat ging goed! Hij raakte het gewend, speelde hier en daar, rende hier en daar en de uren gingen voorbij. Voor je het weet ben je dan aan het landen en zie je vanuit het vliegtuig de prachtige zee met Mexico liggen. Wat heerlijk!
En hee, Dax dacht tijdens het landen, laat ik toch nog maar even gaan slapen! Volgende keer iets eerder alsjeblieft meneer. Maar goed, we zijn geland en de warmte komt je tegemoet. Ik kan ook ieder gezin aanraden, lekker vliegen met KLM als het kan! Het geeft echt net dat stukje fijne goede service wat heel welkom is met een jong gezin.
Uit het vliegtuig, hup naar buiten! Geen warmte die niet uit te houden is maar gewoon een heerlijke vakantie warmte. Het duurde even voor we in het hotel waren (lees, 4 uur na landing) omdat de Mexicanen alles heerlijk tranquilo doen. Als je ooit besluit naar Mexico te gaan, heb dan in ieder geval nooit haast. Dat kennen ze namelijk niet hier.
De eerste nacht was pittig met de jet lag, vooral Voor de kids. Ik heb vooral veel getild met Dax of met 1 en soms 2 kinderen boven op mij geslapen. De dag na aankomst gingen we naar Cozumel en uiteindelijk kwamen we aan in het hotel. Dan loop je je hotelkamer in en dan vergeet ik eigenlijk alles, ik vergeet de pittige momenten in het vliegtuig, ik vergeet de nachten met kids die bovenop je slapen of de uren die je met de jongste rond loopt omdat die oververmoeid is. Het hotel is zo bijzonder mooi, daar kan geen enkele foto tegenop. Het genieten kan beginnen. De ontspanning neemt steeds meer de overhand en het voelt weer als een paar jaar terug. Voor mij is reizen als thuis komen. Het liefste zou ik dit mijn hele leven lang doen. Ook met de kinderen? Ja ook met de kinderen. De downs zijn dan soms pittig en intens maar ook je kinderen zien genieten en veel tijd met ze doorbrengen maakt alles weer goed. De mooie momenten zijn om te bewaren, te herinneren en mee te nemen voor de rest van ons leven. We genieten van een hangmat in de zee, van een zwembad met glijbanen, van heerlijk eten, van de heerlijke zon, van de mooie vrienden om ons heen en van het prachtige bruidspaar het hele weekend lang!!
Het bruiloftsweekend zit erop. Momenteel zijn we nog op Cozumel, zie Instagram voor foto’s en filmpjes. Dinsdag vertrekken we naar akumal en start onze reis met eigen auto. Ook daar kijken we onwijs naar uit! We gaan cocktails drinken en intens intens genieten.
Tot snel ❤️ vanuit Cozumel

Heerlijk om te lezen!